Gratis Playstation-demo Babylon's Fall verschijnt op 25 februari

Square Enix maakte tijdens een live-stream bekend dat PlayStation-bezitters vanaf 25 februari 2022 een gratis speelbare demo van Babylon's Fall kunnen downloaden.

De demo biedt toegang tot de beginsectie van de game, voor spelers die solo of via cross-play co-op met vier spelers tegelijk willen kijken of de game wat is. Alle behaalde vorderingen en achievements zijn na de officiële lancering op 3 maart overzetbaar naar de volledige versie op PlayStation-platformen.

In Babylon's Fall worden spelers een groep krijgers die bekend staan als de sentinels. Met behulp van de aan hen gekoppelde Gideon Coffins moeten deze sentinels proberen steeds verder te vorderen in de reusachtige Tower of Babylon, waarin een groot en oud geheim schuilt. Naast de wapens in hun beide handen, kunnen personages de kracht van hun Gideon Coffin gebruiken om nog twee wapens te gebruiken, waardoor combinaties van vier wapens tegelijk mogelijk zijn. Door de vele verschillende uitrustingsmogelijkheden kunnen spelers eindeloos variëren met hun vechtstrategieën. Voor de vormgeving van de game maakt de ontwikkelaar gebruik van een nieuw ontwikkelde "penseelstijl" om unieke fantasieomgevingen te scheppen met de uitstraling van middeleeuwse olieverfschilderijen.

Wie de Digital Deluxe Edition van Babylon's Fall pre-ordert krijgt op 28 februari vroegtijdige toegang tot de volledige game. Daarnaast kondigt Square Enix aan dat alle spelers tijdens Season 1 de Premium Battle Pass gratis krijgen. Na de release wordt Babylon's Fall zonder extra kosten uitgebreid met nieuwe game modes, doorlopende verhaalcontent en extra wapentypes. De game verschijnt op 3 maart 2022 wereldwijd voor PlayStation 5, PlayStation 4 en pc.