Uitslag Ajax - FC Twente

Ajax heeft eenvoudig gewonnen van FC Twente. In de Johan Cruijff Arena wonnen de Amsterdammers met maar liefst 5-0. Sebastian Haller had een groot aandeel in de zege met drie doelpunten.

In het eerste deel van de eerste helft had Ajax nog moeite met FC Twente en kreeg de ploeg uit Enschede de grootste kans met Ricky van Wolfswinkel. Die spits had echter de pech dat zijn kopbal eindigde op de kruising. Daarna nam Ajax het over en kwam het uit een corner op voorsprong via Davy Klaassen. Ajax kreeg nog voor rust kansen om de score uit te breiden, maar bij rust was het 1-0 voor Ajax.

Ajax ging door waar het in de eerste helft was gebleven. De ploeg van Erik ten Hag kwam al vroeg in de tweede helft op 2-0 dankzij Haller, die scherp was en een rebound intikte. Daarna miste Dusan Tadic nog een strafschop, al liep Ajax in het vervolg van de wedstrijd alsnog uit naar een 5-0 winst. Pröpper maakte een eigen doelpunt en in de laatste vijf minuten maakte Haller nog twee doelpunten.

AFC Ajax

5 - 0

FC Twente

31' Klaassen
 53' Haller
 77' Pröpper (eigen doelpunt)