Eerste Formule E-zege voor Porsche, De Vries 6e in Mexico

Op het Autodromo Hermanos Rodriguez in Mexico-Stad is zaterdagavond de derde ePrix van het seizoen in de Formule E verreden. Na de seizoensopening in Saoedi-Arabië, waar twee races verreden werden, verhuisde het circus naar Midden-Amerika, waarna in april in Rome geracet wordt.

De poleposition was in handen van Pascal Wehrlein, die met Edoardo Mortara naast zich op de eerste rij stond. André Lotterer en Jean-Eric Vergne vormden de tweede startrij, voor Antonio Felix da Costa en kampioen Nyck de Vries, met Robin Frijns op de zevende stek.

Wehrlein behield bij de start zijn eerste plek, Mortara, Lotterer, Vergne, Da Costa, De Vries en Frijns sloten in slagvolgorde aan. Na een minuut of acht pakte de top-3 voor het eerst de Attack Mode, waarna Mortara de leiding fraai afpakte van Wehrlein.

Ook Vergne ging met zijn Attack Mode lekker: eerst pakte hij Lotterer, vervolgens moest ook Wehrlein eraan geloven, terwijl Lotterer ook verschalkt werd door Da Costa. Frijns reed inmiddels op plek zes, doordat De Vries het lastig had en terug was gevallen naar de tiende plek.

Met een kwartier te gaan kreeg Vergne het ineens lastig: Lotterer, die Da Costa weer had gepasseerd, ging eraan voorbij en ook Frijns reed langs Vergne. Mortara reed nog soeverein op kop, met Wehrlein op de tweede plek, voor Lotterer en Frijns.

De koppositie van Mortara kwam al snel toch onder druk te staan en in no-time moest hij beide Porsches langszij laten gaan: Wehrlein als eerste, Lotterer gelijk daarna. Mortara had het nog een stuk lastiger, want met een uitmuntende move schoof Frijns voorbij de Zwitserse Venturi-coureur naar plek drie.

In de slotminuten raakte Frijns zijn podiumpositie toch nog weer kwijt aan Vergne, die een tweede adem gevonden had. Wehrlein reed ondertussen naar de winst, voor teamgenoot Lotterer: de eerste Porsche-zege in de Formule E en het was gelijk een 1-2'tje. Vergne werd derde, voor Da Costa, Mortara, De Vries en de teruggevallen Frijns.