Dames ook begonnen aan curlingtoernooi

Ook de dames zijn begonnen aan het curlingtoernooi op de Olympische Winterspelen in Beijing. Zij speelden de eerste twee ronden in het curlingtoernooi. De mannen speelden vandaag een wedstrijd.

Om 2 uur in de nacht begonnen de vrouwen aan de wedstrijden. Gisteren bij de mannen was het spannend tussen de VS en Rusland via het Russisch Olympisch Comite, vandaag werd het na zeven ends 9-3 en geloofden de Russen het wel. De wedstrijd tussen Zweden en Japan was in de eerste helft spannend, maar met twee driepunters in end zes en acht trok Zweden de wedstrijd naar zich toe: 8-5. Denemarken en China maakten er wel een spannende show van. Weliswaar kwamen de Denen in end zeven drie punten voor, maar de Chinezen wisten end negen te stelen, waarna de winnaar van end 10 de wedstrijd zou winnen. De Denen trokken dit end naar zich toe: 7-6. Groot-Brittannië - Zwitserland ging naar een extra end, waar Groot-Brittannië de boel weggaf met de laatste steen in hand: 5-6.

Om één uur in de middag speelden Canada en Zuid-Korea hun eerste wedstrijd. De Koreanen begonnen sterk, met een driepunter in end drie, maar uiteindelijk bleef Canada maar scoren en werd het 12-7. Zwitserland haalde een tweede overwinning tegen China. In een wedstrijd waarin het constant gelijk op ging was het 6-5 voor Zwitserland in het laatste end. China had de laatste steen, maar kon dit niet omzetten in een score: 5-7. De Verenigde Staten lieten zich opnieuw zien met ook een tweede overwinning tegen Denemarken in een wedstrijd waarin relatief weinig gebeurde: 7-5. Zweden stelde na de overwinning op Japan teleur. Een vierpunter voor de Britse tegenstanders zorgde mede voor de 8-2 achterstand in end 7, en Zweden hield daarna de eer aan zichzelf.

Bij de mannen begonnen Groot-Brittannië en Italië aan hun toernooi om 7 uur in de ochtend. Na een 0-2 achterstand in end 1 voor de Britten trokken zij aan het langste eind door efficient te zijn met tweepunters en nulscores. Het eindigde in 7-5. Canada en Noorwegen hadden beide de eerste wedstrijd gewonnen en hielden elkaar aardig in evenwicht. Na negen ends was het 5-5, maar het laatste end zette Canada de laatste steen om in een punt. Zweden voegt zich bij Canada na een 7-4 overwinning op de VS. China en het team van de ROC streden voor de eerste overwinning. Dit ging lang gelijk op: In het achtste end stond het 4-3 voor China. Het negende end ging echter helemaal mis voor het thuisland: Vier punten voor de Russen en daarmee was het voorbij.

Voorlopig zullen zowel de mannen als de vrouwen om en om dagen van twee speelronden en één speelronde krijgen. In totaal zijn er twaalf speelronden met voor elk team negen wedstrijden. Ook hier gaat alleen de top vier door naar de halve finales.