Snowboardcross met miniem verschil naar Oostenrijker, De Blois vroeg eruit

Op de Olympische snowboardcross heeft Glenn de Blois niet voor een verrassing kunnen zorgen. Al in de achtste finale had De Blois niet de snelheid op de rechte einden, waardoor hij ondanks een snelle start roemloos ten onder ging. Gezien de prestaties van andere atleten uit dezelfde groep leken de boards collectief niet snel genoeg, mogelijk door een waxprobleem. 

De finale ging uiteindelijk tussen de Oostenrijkers Hammerle en Lufter, de Italiaan Visintin en de Canadees Grondin. Al de hele dag waren Grondin en Hammerle het sterkst en ook in de finale lieten ze dat zien. Het tweetal pakte vroeg de leiding, waarna Lufter en Visintin al een behoorlijke achterstand hadden. Grondin maakte meer foutjes, maar leek ook iets meer snelheid te hebben op de rechte stukken. Bij het uitkomen van de laatste bocht was het verschil er in het voordeel van de Oostenrijker, maar het was te doen voor Grondin. Daarachter haalde Visintin Lufter in die laatste bocht in, de laatste stond behoorlijk stil waardoor het brons vergeven was.

Om goud hing het echter af van de laatste sprong, die Grondin beter deed. Hierdoor had hij een lichte voorsprong, maar die gaf de Canadees alsnog weg door iets te vroeg te finishen. Daardoor hield Hammerle toch het goud over, op precies twee honderdsten. Zo pakt Oostenrijk dus alweer snowboardgoud.

Voor De Blois rest er niets anders dan over vier jaar opnieuw proberen. De Nederlander had toch al niet zijn beste vorm: Hij staat zes plaatsen lager in de wereldbeker dan vorig jaar. Toch zal deze vroege exit niets minder dan een teleurstelling zijn, want de kwartfinale bereiken was gezien zijn staat van dienst toch zeker haalbaar.