Van de Zandschulp in leeg Ahoy snel klaar met Zapata Miralles

Botic van de Zandschulp bereikte dinsdagavond voor lege tribunes overtuigend de tweede ronde van het ATP500-toernooi in Rotterdam. De Nederlander speelde na 22 uur en moest dus voor lege tribines spelen. 

"Ik vond het zonde om voor lege tribunes te spelen, want dit is toch wel een toernooi waar familie en vrienden bij kunnen zijn", zei Van de Zandschulp tegen RTV Utrecht. "Hopelijk is dat bij de volgende partij wel mogelijk." Wegens coronamaatregelen moet het publiek om 22.00 uur Ahoy uit. De regels werden dinsdag niet heel strak gehanteerd: het publiek mocht blijven tot de partij van Stefános Tsitsipás om 22.20 uur was afgelopen.

Maar toen Van de Zandschulp vervolgens de baan op kwam voor zijn wedstrijd tegen de Spanjaard Bernabé Zapata Miralles, moesten de toeschouwers toch echt naar huis. De Veenendaler won de partij in slechts 65 minuten: 6-1 en 6-2. "Een snel potje, waarin ik heel degelijk speelde van achteruit. Ik heb het hem elke game lastig gemaakt op zijn opslag", zei Van de Zandschulp. "Hij was voor mij vandaag een ideale tegenstander, want hij heeft weinig gratis punten gehad met zijn service."

Van de Zandschulp komt donderdag in de tweede ronde in actie tegen de Tsjech Jiri Lehecka. Hij hoopt dan eerder op de dag te spelen zodat er 1250 mensen naar hem kunnen kijken.