Verstappen verkozen tot internationale coureur van het jaar

Nadat hij eerder werd gekroond tot Sportman van het Jaar, heeft Max Verstappen opnieuw een prijs in de wacht gesleept. De Nederlander is bij de Autosport Awards in Londen uitgeroepen tot de beste internationale coureur van 2021.

Verstappen versloeg hiermee concurrent Lewis Hamilton, wereldkampioen Formule E Nyck de Vries en Indycar-kampioen Alex Palou. Lezers van het blad en website Autosport brachten hun stem uit en gaven de voorkeur aan de kersverse Formule 1-kampioen.

“Allereerst wil ik de fans bedanken die op mij stemden. De steun was dit jaar echt geweldig. Ook wil ik Red Bull en Honda bedanken voor het leveren van een wagen waarmee ik het kampioenschap kon winnen”
, liet Verstappen in een videoboodschap weten.

Niet vader Jos, maar teambaas Christian Horner nam de bokaal ditmaal in ontvangst namens de regerend wereldkampioen. 
“Max heeft zich de afgelopen seizoenen fantastisch ontwikkeld en streed geweldig tegen Hamilton die op de top van zijn kunnen was. Hij heeft meer races gewonnen dan wie dan ook en verdient deze prijs”, aldus de Red Bull-teambaas.

Met het winnen van de Autosport Award voor beste internationale coureur schaart Verstappen zich in een illuster rijtje. Onder andere Michael Schumacher, Ayrton Senna en Lewis Hamilton gingen hem voor. Het is tevens de eerste maal dat een Nederlander deze prijs in ontvangst mocht nemen.