OWS: Italië en Noorwegen in curlingfinale

Italië en Noorwegen hebben de finale bij het gemengd dubbel curlingtoernooi bereikt. De Italianen en de Noren waren in de groepsfase ook al de sterkste teams, zeker in het laatste deel van de groepsfase. Groot-Brittannië en Zweden strijden om het brons, terwijl Canada helemaal is uitgeschakeld.

In de ochtend werden eerst de laatste wedstrijden in de groepsfase afgerond. De Italianen pakten weer een groot aantal ends de scores mee en stonden zo na zes ends op een 5-4 voorsprong. In het zevende end speelden de Canadezen echter een paar sterke stenen, wat drie punten opleverde. Italië maakte vervolgens in het achtste end toch gelijk, dus gingen we naar een extra end. Canada had hier het voordeel, maar twee zwakke stenen zorgden ervoor dat Italië het punt mee naar huis kon nemen. Zweden haalde hierdoor opgelucht adem, want zij waren overgeleverd aan Italië om kans te maken op de halve finales, wat dus was gelukt.

In de andere drie wedstrijden weinig verrassingen: Noorwegen versloeg Zwitserland en Groot-Brittannië versloeg de Verenigde Staten, waardoor zij als 2e en 3e door gingen naar de halve finale. Tsjechië won nog van China, om zo zesde te worden in het curlingtoernooi.

In de avond was het vervolgens tijd voor de halve finales. Bij de strijd tussen Italië en Zweden was de verwachting dat het een spannende strijd kon worden, maar dat Italië wel zou gaan winnen. Het liep echter anders, want Italië bleef maar punten stelen en stond na vijf ens met 6-0 voor. Pas in het zesde end scoorde Zweden een puntje, waarna Italië meteen de powerplay in kon zetten en de finaleplaats kon pakken met 8-1. Noorwegen - Groot-Brittannië was spannender: Noorwegen zette met 2-4 achter de powerplay in en scoorde 3, terwijl de Britten met hun powerplay vervolgens slechts 1 scoorden. Het laatste end was beslissend, en hier hielden de Britten toch behoorlijk open huis, waardoor het niet al te lastig was voor Noorwegen om met een goed geplaatste laatste steen de winst naar zich toe te trekken.

Morgen om 7 uur zal de wedstrijd voor het brons plaatsvinden, om 1 uur in de middag zal het goud dan verdeeld gaan worden. Overmorgen begint het mannentoernooi en de dag erna zal ook het vrouwentoernooi starten.