OWS: Shorttrackster Schulting pakt zilver op 500m

Op de tweede dag van het olympisch shorttracktoernooi in Beijing heeft Xandra Velzeboer zich niet voor de halve finales geplaatst van de 500 meter. In haar kwartfinale werd ze gediskwalificeerd omdat ze buiten haar lijn ging bij een inhaalactie.

Selma Poutsma werd in dezelfde kwartfinale als Velzeboer uitgeschakeld nadat ze ten val kwam.

Update 12:48 uur

Suzanne Schulting plaatste zich wel voor de halve eindstrijd. Dit deed ze eenvoudig door haar kwartfinale te winnen. Overigens waren daar wel twee valse starts en een herstart aan vooraf gegaan.

Update 13:14 uur

De mannen komen vandaag in actie op de 1.000 meter. Itzhak de Laat kwam ten val in zijn kwartfinale maar werd alsnog toegevoegd aan de halve finales omdat de valpartij niet zijn schuld was.pal,m Sjinkie Knegt kwam in zijn kwartfinale als tweede over de meet, maar de Nederlander werd gediskwalificeerd omdat hij een tegenstander hinderde.

Update 13:28 uur

Suzanne Schulting heeft zich eenvoudig geplaatst voor de finale op de 500 meter. Schulting won haar halve eindstrijd vrij eenvoudig.

Update 13:40 uur

Itzhak de Laat werd in de halve finales van de 1.000 meter bij de mannen uitgeschakeld. De Laat eindigde als vijfde in zijn halve eindstrijd.

Update 14:01 uur

Suzanne Schulting heeft zilver gepakt op de 500 meter. De Nederlandse moest in de finale alleen de Italiaanse Arianna Fontana voor zich dulden.