Hamilton doorbreekt mediastilte: "Ik ben terug"

Na een wekenlange stilte rondom de zevenvoudig wereldkampioen liet Lewis Hamilton vandaag via social media weer van zich horen. De coureur trok zich terug na de seizoensfinale van 2021.

Hamilton en het team van Mercedes verlieten gedesillusioneerd het circuit na een zinderend slotstuk in Abu Dhabi. De Brit en teambaas Toto Wolff waren van mening dat de Mercedescoureur een achtste titel was misgelopen door het controversiële optreden van wedstrijdleider Michael Masi. Hamilton verloor in de laatste ronde de koppositie waardoor Max Verstappen tot kersverse wereldkampioen werd gekroond.

Na dit incident gonste het van de geruchten dat de zevenvoudig wereldkampioen een punt achter zijn F1-carrière zou zetten en werd druk gespeculeerd over een mogelijke vervanger. Aan die geruchten lijkt voorlopig een einde te komen. De coureur liet onder andere via Twitter weten terug te zijn. Of de Brit definitief op de grid verschijnt voor de Grote Prijs van Bahrein is niet bekend.

Met een contract tot eind 2023 heeft Hamilton voorlopig nog twee seizoenen voor zijn jacht op de achtste wereldtitel en daarmee het record van zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher te verbreken.