Uitslag Fortuna Sittard - sc Heerenveen

In de strijd tegen degradatie heeft Fortuna Sittard drie belangrijke punten gepakt. In Sittard werd met 2-0 van sc Heerenveen gewonnen.

Fortuna kreeg na zo'n tien minuten spelen een grote kans om op voorsprong te komen. Tirpan kon de bal bij de tweede paal binnentikken maar hij jaagde de bal van een meter afstand over het Frieze doel. Een paar minuten later had debutant Haye een grote kans op de 1-0 maar zijn schot van grote afstand kwam op de binnenkant paal terecht. Even daarna was het dan wel raak voor Fortuna. Flemming tikte de bal van dichtbij binnen. Heerenveen zette flink druk en kreeg door bijzonder slordig balverlies van Mats Seuntjens en grote kans via Anthony Musaba. Musaba kon het echter niet afmaken.

Heerenveen probeerde in de tweede helft wel aan te zetten, maar het oogde aanvallend onmachtig. Duidelijk was te zien dat het de ploeg ontbrak aan scorend vermogen. In de 70e minuut kwam Fortuna op 2-0 en weer was het Flemming die scoorde. Na een corner wist de middenvelder de bal in het Friese doel te werken. De wedstrijd was daarna wel beslist.

Fortuna Sittard

2 - 0

sc Heerenveen

 14' Flemming
 70' Flemming
   
 
 Gele kaart: Rienstra, Angha, (Fortuna Sittard), Haye, (sc Heerenveen)
 
Stadion: Fortuna Sittard Stadion , Sittard
Toeschouwers: 00
Arbiter: Kooij
 
Opstelling:   Opstelling:
v.Osch
Tirpan
Angha
Siovas (Lonwijk/73)
Samaris
Cox
Duarte
Tekie (Benschop/68)
Rienstra
Seuntjens
Flemming
  Mous
v.Ewijk (Akujobi/ 82)
Dresevic
Woudenberg
Kaib (Nunumete/ 67)
Madsen
Al Hajj (Tahiri/82)
Haye
Musaba (v.'t Loo/67)
De Jong
Stevanovic (Sarr/62)