Haase direct onderuit in kwalificaties World Tennis Tournament

Robin Haase is zaterdag al in de eerste kwalificatieronde van het Tennis Tournament uitgeschakeld. Hij zal voor het eerst sinds 2006 niet te zien zijn in het hoofdtoernooi van het ATP-toernooi in Rotterdam. 

Haase was zaterdag niet opgewassen tegen de Fransman Hugo Gaston: 6-1 en 7-6 (4). De Fransman is de nummer 69 van de wereld. Haase moet tegenwoordig genoegen nemen met plek 250. De 34-jarige Hagenaar gold jarenlang als de beste Nederlandse tennisser, maar moet inmiddels Botic van de Zandschulp, Tallon Griekspoor, Jesper de Jong en Tim van Rijthoven boven zich dulden.

Ook voor Jesper de Jong en Jelle Sels zat het toernooi er naar de eerste kwalificatie ronde op. Van Rijthoven won vrijdag al wel zijn voorrondeduel. Hij speelt zondag tegen de Fin Henri Laaksonen om een plek in het hoofdtoernooi. Van de Zandschulp en Griekspoor zijn als enige Nederlanders rechtstreeks toegelaten tot het hoofdtoernooi. Van de Zandschulp zal het in de eerste ronde opnemen tegen een qualifier en Griekspoor zal aantreden tegen de Rus Aslan Karatsev (ATP-15).

Na het terugtrekken van Australian Open-finalist Daniil Medvedev is Stefános Tsitsipás (ATP-4) de hoogstgeplaatste speler in Ahoy. Andere publiekstrekkers van het toernooi dat maandag begint zijn Andrey Rublev (ATP-7), Félix Auger-Aliassime (ATP-9) en Andy Murray.