Dubbelslag voor Vlasov in Ronde van Valencia

Alexandr Vlasov is de nieuwe leider in de Ronde van Valencia. De Rus van Bora-hansgrohe reed op de onverharde slotklim naar Alto Antenas del Maigmó Tibi iedereen uit het wiel en nam de leiderstrui over van Remco Evenepoel.

In aanloop naar de slotklim voerde de ploeg van Evenepoel het peloton aan dat in de achtervolging ging op een kopgroep van elf renners, waarbij Jan Tratnik de sterkste was in de kopgroep en er alleen vandoor ging. De Sloveen begon met twee minuten voorsprong aan de lastige klim, maar mede door het hoge tempo van Movistar werd Tratnik gegrepen.

Daarna was het aan de klimmers in de Ronde van Valencia. Alejandro Valverde opende met een aanval, maar de oude Spanjaard werd weer bijgehaald, waarna op het onverharde gedeelte van de klim Vlasov in de aanval. De Rus, die sinds dit jaar uitkomt voor Bora-hansgrohe, sloeg direct een gat en het was duidelijk dat klassementsleider Evenepoel niet zijn beste dag had en moest passen. Het jonge Belgische talent moest uiteindelijk 41 seconden toegeven op Vlasov, waardoor de Rus naast de ritzege ook de nieuwe leider is in de Ronde van Valencia.