Nieuwe Grand Theft Auto officieel in de maak

In een Rockstar Newswire bericht meldt de studio niet alleen wat ze allemaal van plan zijn met de upgrade van Grand Theft Auto V en Grand Theft Auto Online naar PlayStation 5 en Xbox Series X|S. Tussen neus en lippen door is het dan eindelijk officieel: er is een nieuwe Grand Theft Auto in de maak.

Het bericht op de site eindigt met: "Met de ongekende levensduur van GTA V weten we dat velen van jullie ons hebben gevraagd naar een nieuw deel in de Grand Theft Auto-serie. Bij elk nieuw project dat we beginnen, is ons doel altijd om aanzienlijk verder te gaan dan wat we eerder hebben geleverd - en we zijn verheugd te kunnen bevestigen dat de actieve ontwikkeling voor het volgende deel in de Grand Theft Auto-serie in volle gang is. We kijken ernaar uit om meer te delen zodra we klaar zijn, dus houd de Rockstar Newswire in de gaten voor officiële details.

Namens ons hele team willen we jullie allemaal bedanken voor jullie steun en we kunnen niet wachten om samen met jullie de toekomst in te stappen!".

Voor de mensen die nog willen weten wat ze kunnen verwachten van de nieuwe 'remaster' van Grand Theft Auto V en GTA Online voor PlayStation 5 en Xbox Series X|S: deze versie krijgt nieuwe grafische modi met maximaal 4K-resolutie, maximaal 60 frames per seconde, verbeterde drawing distance, HDR-opties en ray-tracing, evenals de mogelijkheden van de nieuwste consoles met snellere laadtijden, 3D-audio, platformspecifieke functies zoals geavanceerde haptische feedback en nog veel meer. Er komt ook een standalone Online-versie.

Grand Theft Auto V
Grand Theft Auto V