Wright eerste weekwinnaar Premier League Darts

Vanaf 3 februari gaat de Premier League Darts van start. De eerste speelweken van dit evenement zijn voor Nederlandse fans gratis via een livestream te volgen. Omdat Viaplay nog niet gelanceerd is op de Nederlandse televisie, besloot het bedrijf om de eerste uitzendingen via het YouTube-kanaal van Viaplay Sport Nederland te doen.

De eerste drie speelweken (3, 10 en 17 februari) van de Premier League zijn op deze manier te bekijken. Daarna hebben fans een abonnement bij Viaplay nodig om het toernooi op de televisie te kunnen zien.

Er wordt geen traditionele competitie meer gespeeld. Er is gekozen voor een toernooiformat, met bovendien slechts acht deelnemers in plaats van tien. Ieder duel telt. De acht deelnemers spelen zestien keer een toernooi. Men speelt wel in ieder geval twee keer tegen elkaar. Tijdens twee speelweken, in de achtste en zestiende speelweek, wordt de loting verricht op basis van de puntenstand.

Met resultaten tijdens de zestien toernooitjes kunnen punten worden gescoord. Een halve finale levert twee punten op, een tweede plek drie punten en een toernooiwinst vijf punten. Een dagzege is bovendien goed voor 10.000 pond. Op basis van deze punten wordt de nieuwe ranking gevormd. De vier beste spelers gaan door naar de play-offs.

Titelverdediger Jonny Clayton zal spelen tegen nieuwkomer Joe Cullen. Gerwyn Price mag het voor zijn eigen Welshe publiek opnemen tegen James Wade. Wereldkampioen Peter Wright treft Michael Smith. De laatste kwartfinale gaat tussen Michael van Gerwen en Gary Anderson. Alle duels zijn best of 11 legs. 

Update 07:00 uur

Peter Wright is de eerste weekwinnaar!

Kwartfinales
Jonny Clayton 6-2 Joe Cullen
James Wade 6-3 Gerwyn Price
Peter Wright 6-3 Michael Smith
Gary Anderson 6-4 Michael van Gerwen

Halve finales
Jonny Clayton 6-4 James Wade
Peter Wright 6-5 Gary Anderson

Finale
Peter Wright 6-1 Jonny Clayton