Schmidt vertrekt aan het einde van het seizoen bij PSV

Roger Schmidt verlaat aan het einde van het seizoen PSV. Hij heeft de beslissing om zijn aflopende contract niet te verlengen puur op gevoel genomen. De directie van de club was graag langer door gegaan met de Duitser, maar liet donderdag weten dat de wegen na dit seizoen desondanks zullen scheiden.

"De afgelopen weken hebben we benut om goede gesprekken te voeren. Het was onze intentie om met Roger verder te gaan, maar hij heeft besloten aan het einde van het seizoen te stoppen”, zegt technisch directeur John de Jong. "Dat vinden wij jammer, maar dit verandert niets aan onze doelstelling om zoveel mogelijk prijzen in de wacht te slepen dit seizoen.”

Schmidt is sinds juli 2020 in dienst bij de club en zijn contract loopt af. Gesprekken voor verlenging lopen vanaf september. Zonder succes. PSV werd vorig seizoen tweede in de Eredivisie op ruimte afstand van Ajax. De Eindhovense club faalde om de groepsfase van de Champions League te halen, maar won wel de Johan Cruijffschaal. PSV dit seizoen nog wel zicht op de titel en overwintert in de Conference League. 

De Jong zei onlangs voor de verloren topper tegen Ajax (1-2) graag langer door te willen met Schmidt. "We hebben de intentie met deze trainer verder te gaan, verder kijken we op dit moment niet. Uiteindelijk willen wij met PSV ook verder en omhoog, dat hopen we samen te bereiken”, aldus De Jong. "Ik denk wel dat er einde voorjaar duidelijkheid over komt. Wij zijn alleen met deze trainer bezig.” Bijna twee weken later heeft Schmidt zelf besloten te vertrekken.

Deze beslissing is puur op gevoel genomen. "Ik ben gelukkig bij PSV en wil benadrukken dat deze beslissing niets te maken heeft met een gebrek aan perspectief. Het was goed om nu een beslissing te nemen, dan is het voor iedereen duidelijk en kunnen we ons focussen op de belangrijke weken die voor ons liggen. Ik heb naar mijn gevoel geluisterd, maar het was moeilijk. Ik ben hier graag en vind het prettig om met de spelers te werken. De laatste periode was niet makkelijk met corona en lege stadions. Het was een grote uitdaging en we zijn blij dat de fans nu weer terugkeren in het stadium. Hopelijk blijft dat de rest van het seizoen zo.”

Schmidt zegt genoeg tijd te hebben genomen. "Ik blijf gefocust en kijk enorm uit naar de doelen die we willen realiseren. Ik wist dat ik steeds vragen hierover zou vragen en dat is ook normaal in het voetbal, als je contract afloopt. De beslissing wilde ik daarom nu nemen. Nu is het klaar en we praten er nog een paar dagen over. Als we zaterdag winnen tegen AZ kan iedereen zich focussen op de wedstrijden en de komende weken.”