Formule E-podium voor Frijns in tweede race Saoedi-Arabië

De tweede en afsluitende race van het openingsweekeinde in de Formule E in het Saoedische Ad-Diriyah heeft weer wat Nederlands succes opgeleverd. Regerend kampioen Nyck de Vries won de eerste race, net als Robin Frijns zat hij er in race twee ook lange tijd goed bij.

In een zinderende kwalificatiestrijd pakte kampioen Nyck de Vries op vijf duizendsten van een seconde de poleposition, voor Edoardo Mortara. Robin Frijns vertrok vanaf de derde plek, voor Lucas di Grassi, André Lotterer en Jean-Eric Vergne.

De Vries behield bij de start de leiding, voor Mortara, Frijns, Di Grassi, Lotterer en Vergne. In het eerste kwartier gebeurde er verder bijzonder weinig, pas bij het pakken van de Attack Mode ging Di Grassi voorbij aan Frijns.

Niet veel later probeerde De Vries zijn Attack Mode te activeren, maar dat ging niet helemaal goed en Di Grassi kwam er voorbij, gevolgd door Mortara. Frijns nam plek drie over van zijn landgenoot, waarna De Vries met zijn Attack Mode grote moeite had om überhaupt iets terug te pakken.

Vergne was de volgende die langs De Vries ging, hij deed dat met een flinke aanval. De Nederlandse Mercedes-coureur kon zich niet herstellen en lag in no-time op plek negen, met inmiddels Mortara, Di Grassi en Frijns als de drie leiders.

Met een minuut of tien te gaan reed Alexander Sims zijn auto tegen de barrière aan, waardoor de safety car de baan betrad - Frijns was inmiddels voorbij Di Grassi gereden. Er werd verder ook niet meer geracet: Mortara pakte met een anticlimax de winst, voor Frijns en Di Grassi - De Vries finishte als tiende.