Microsoft op vingers getikt inzake Game Pass-informatievoorziening

Dankzij een onderzoek in online gaming-abonnementen door de Competition and Markets Authority (CMA) in het Verenigd Koninkrijk, zal Microsoft spoedig enkele aanpassingen doen in zijn Game Pass-dienst. Zo zal Microsoft bijvoorbeeld binnenkort niet langer geld innen van inactieve Game Pass-abonees.

"Gamers moeten heldere en tijdige informatie krijgen wanneer zij zich inschrijven voor lidmaatschappen en abonnementen die automatisch hernieuwen", zo luidt de uitspraak van CMA chief executive Michael Grenfell in een recent persbericht"We zijn daarom blij dat Microsoft volledig meewerkt aan deze onderneming om consumenten te beschermen".

De volledige lijst van veranderingen is in te delen in vier onderdelen: betere informatie vooraf, terugbetalingen, (het niet aanrekenen van en actief informeren van) inactieve lidmaatschappen en betere informatie over prijswijzigingen. Hoewel deze verbeteringen aanvankelijk alleen voor het VK zouden gelden, heeft een Microsoft-vertegenwoordiger tegenover website The Verge kenbaar gemaakt dat de wijzigingen uiteindelijk wereldwijd zullen gelden. Het onderzoek van CMA begon al in 2019 en ook Sony en Nintendo worden onderzocht, al is nog niet bekend of zij ook met aanpassingen komen.