Prins Andrew ontkent seksueel misbruik Virginia Giuffre

De serieus in opspraak geraakte Britse prins Andrew (61) heeft formeel ontkend dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan seksueel misbruik van de destijds minderjarige Amerikaans-Australische Virginia Giuffre. Andrew geeft aan over bepaalde punten uit de aanklacht te weinig informatie te beschikken om deze punten te bekennen of te ontkennen. Zo meldt het AD.

De officiële reactie van de prins op de claims van Giuffre is bij een rechtbank in New York afgeleverd. Giuffre (38) zegt op minderjarige leeftijd meerdere keren seks te hebben gehad met Andrew. Giuffre stelt meerdere keren aan de prins te zijn 'uitgeleend' door Jeffrey Epstein. De zoon van koningin Elizabeth heeft dit tot nu toe altijd ontkend.

Eerder deze maand werd bekend dat Andrew zowel zijn militaire titels als eretitels moest inleveren in verband met deze beschuldigingen van misbruik. Andrew heeft om een proces met een jury gevraagd, aldus zijn verdedigers.

De verdediging van Andrew stelde onlangs dat Giuffre mogelijk last had van 'vertroebelde herinneringen' en willen hiertoe haar echtgenoot en haar psychiater onder ede horen.