NFL: Chiefs na sensationeel slot langs Bills, Rams schakelen Buccaneers uit

In de NFL zijn we weer een ronde verder in de playoffs, de Divisional Round zit erop en dus zijn er nog vier teams over die kans maken op winst in de Super Bowl op 13 februari. De Conference Championship Games staan voor zondag op het programma, eerst een kijkje terug op het afgelopen weekeinde.

In de AFC zijn de Cincinnati Bengals bezig met het beste seizoen in decennia, maar de Tennessee Titans hadden in elk geval wel de hoop om in eigen huis een einde aan die run te maken. Kicker Evan McPherson begon er in elk geval goed aan en met twee field goals in het eerste kwart zette hij de Bengals op 0-6.

In het tweede kwart kwamen de Titans langszij via een korte touchdown van Derrick Henry, waarna de 2-point conversion mislukte. McPherson trapte nog eens raak en in het derde kwart scoorde Joe Mixon een touchdown voor de Bengals: 6-16. Wederom werd het gelijk, dit keer via een field goal van Randy Bullock en een 33-yard touchdown pass van Ryan Tannehill op AJ Brown.

Het vierde kwart leek geen beslissing op te gaan leveren, tot de Bengals in de slotfase nog in field goal range kwamen. McPherson mocht van 52 yards aanleggen in de laatste seconden van de wedstrijd en werd de grote held: hij trapte raak en de Bengals wonnen met 16-19.

De Green Bay Packers ontvingen de San Francisco 49ers en kwamen na een paar minuten op voorsprong dankzij een touchdown van AJ Dillon. Pas in het derde kwart veranderde de score: Robbie Gould trapte de Niners op het scorebord, Mason Crosby bracht de Packers-voorsprong in het vierde kwart terug naar zeven punten.

Met minder dan vijf minuten te gaan kwamen de Niners op dreef: een blocked punt werd door Talanoa Hufanga terug de endzone in gedirigeerd voor een touchdown en 10-10, waarna San Francisco in de laatste seconden ook nog eens in field goal range kwam. Gould mocht aanleggen en vanaf 45 yards trapte hij wederom raak: 10-13 en de Niners gaan door.

De titelverdedigers, de Tampa Bay Buccaneers, kregen bezoek van de Los Angeles Rams, die via een field goal van Matt Gay en een 7-yard touchdown pass van Matthew Stafford op Kendall Blanton op 0-10 kwamen. Ryan Succop deed namens de Bucs wat terug, maar in het tweede kwart ging het weer fout: Stafford bediende Cooper Kupp voor een 70-yard touchdown, Gay trapte nog eens raak en vroeg in het derde kwart was het Stafford zelf die 3-27 op de borden zette.

Toch gaven Tom Brady en Tampa Bay niet op. Succop trapte weer raak, Leonard Fournette werkte een touchdown binnen en Brady bediende Mike Evans over 55 yards: 20-27. In de laatste minuut werd Fournette de held met een 9-yard rushing touchdown voor 27-27, maar toch ging het fout: binnen een paar plays stonden de Rams in field goal range en Gay kon vanaf 30 yards de winst tussen de palen trappen, 27-30 voor de Rams.

De beste wedstrijd was de laatste van de vier, die tussen de Kansas City Chiefs van quarterback Patrick Mahomes en de Buffalo Bills van Josh Allen. Devin Singletary (Bills) en Mahomes scoorden in het eerste kwart een touchdown, in het tweede kwart waren het Byron Pringle (Chiefs) en Gabriel Davis (Bills): 14-14.

Een field goal van Harrison Butker bracht de Chiefs in het derde kwart op voorsprong, Mecole Hardman breidde die uit met een 25-yard run en Davis bracht het weer wat terug met een heerlijke 75-yard touchdown. Het vierde kwart werd geopend door een nieuwe field goal van Butker, maar met minder dan twee minuten te spelen wist Allen over 27 yards Davis te bereiken, waarna Stefon Diggs de 2-point conversion ontving: 26-29 voor de Bills.

Mahomes en zijn team lieten het er niet bij zitten en in no-time stuurde de quarterback Tyreek Hill weg voor een prachtige 64-yard touchdown run: 33-29. Het was nog niet voorbij, want wéér was het Davis die in de endzone een streep van Allen ontving: 33-36. Butker mocht in de slotseconden aanleggen en trapte de ploegen vanaf 49 yards overtime in, waarn de Chiefs dan toch wonnen: Mahomes bereikte Travis Kelce over 8 yards en de Chiefs wonnen met 42-36.