Uitslag PSV - Ajax

Ajax heeft in de eredivisie de koppositie overgenomen van PSV. In de topper tussen de beide ploegen wonnen de Amsterdammers met 1-2. De winnende goal van Noussair Mazraoui zal nog veel nabesproken worden, want vooraf leek de bal over de zijlijn te zijn.

PSV begon de wedstrijd met een tactische variant door zonder echte spits te spelen. Daardoor kreeg nieuwe aanwinst Joey Veerman een kans op het middenveld en de middenvelder zorgde voor de eerste doelpoging. Ajax had daarvoor en daarna het overwicht, maar tot grote kansen kwamen de Amsterdammers niet.

Een standaardsituatie zorgde voor het eerste gevaar voor Ajax. Een indraaiende vrije trap van Steven Berghuis zorgde bijna voor de openingstreffer, maar de bal ging er via de binnenkant van de lat eruit. Zeven minuten later was het wel raak. Uit voorzet van Dusan Tadic kopte Brian Brobbey raak. Het was ook direct zijn laatste actie van de spits, want even daarvoor was Brobbey geblesseerd geraakt.

PSV, dat voor rust via Olivier Boscagli nog wel dicht bij de gelijkmaker was geweest, kwam de Eindhovense club snel in de tweede helft gelijk. Na een foute aanname van Jurriën Timber profiteerde PSV optimaal via gelegenheidspits Mario Götze.

Na de 1-1 kregen we meer een open wedstrijd en kreeg beide ploegen enkele mogelijkheden. Een kwartier voor tijd zorgde Mazraoui voor de prachtige 1-2. De rechtsback schoot met zijn mindere linkerbeen fantastisch raak. Maar voordat de bal kwam bij Mazraoui leek de bal aan de zijlijn bij Daley Blind over de zijlijn te zijn. Na het bekijken van de beelden kon de VAR geen definitief uitsluitsel geven en bleef de 1-2 staan.

PSV probeerde het in het laatste kwartier nog wel en ondanks aanvallende wissels kon de thuisploeg geen kans meer creëren en bleef Ajax zonder grote problemen overeind in Eindhoven. Door de zege is Ajax de nieuwe nummer één, en heeft nu twee punten voorsprong op PSV.

PSV

1 - 2

AFC Ajax

53' Götze    34' Brobbey