NK allround: Conijn leidt na dag 1, Beune wint 3.000m

Merel Conijn gaat na de eerste dag van het NK allround bij de vrouwen aan de leiding. Haar tweede plek op de 3.000 meter was genoeg om de winnares van de 500 meter, Elisa Dul, voorbij te gaan. De 3.000 meter werd gewonnen door Joy Beune die na dag 1 op de vierde plaats in het algemeen klassement staat. Wijfje staat derde achter Conijn en Dul.

Met nog twee ritten te gaan was Reina Anema met 4.05,20 het snelst. De eennalaatste rit ging tussen Merel Conijn en Esther Kiel. Conijn, die bij het OKT eind december een honderdste te kort kwam voor deelname aan de Olympische 3.000 meter, nam de regie in de rit in handen. Kiel zat er echter niet ver achter. Met nog drie ronden te gaan was ze nog wel langzamer dan Anema en ook Dul, de nummer twee. Die achterstand op Dul wist ze echter goed te maken. Conijn hield het tempo er goed in en kwam in 4.05,07 over de streep en nam daarmee ook de eerste plaats in het algemeen klassement over van Dul.

De laatste rit ging tussen Melissa Wijfje en Joy Beune. Het was Beune die aanvankelijk het initiatief nam en Wijfje op een achterstand schaatste. Beiden waren halverwege sneller dan Conijn. In de laatste twee ronden verloor Beune wel wat tijd op Conijn maar het was genoeg voor de winst: 4.04,51. Wijfje kwam tot 4.06,41.