Coronadebat liep compleet uit de hand, Bergkamp grijpt hard in bij Van Meijeren

Tijdens het coronadebat van vanmiddag liepen de gemoederen hoog op tussen Westerveld (GroenLinks) en Van Meijeren (FvD) over eerder gedane uitspraken door Van Meijeren over het oproepen tot burgerlijke ongehoorzaamheid. Waarna Bikker (CU), Agema (PVV) en Van De Berg (CDA) zich in het gesprek mengden.

Bergkamp gaf aan dat dit soort uitspraken niet thuishoorden in de Kamer: "oproepen tot wetteloosheid zijn in strijd met ons reglement van orde" en bleef Van Meijeren op artikel 8.16 wijzen. Van Meijeren wilde toch uitleggen wat hij met burgerlijke ongehoorzaamheid bedoelde. Hierop schorste Bergkamp de vergadering om in overleg te gaan met Van Meijeren.

Onderstaand fragment is nadat voorzitter Vera Bergkamp het Tweede Kamerlid Van Meijeren uit de zaal had geroepen voor een berisping, waardoor het debat lange tijd was stilgelegd. Bij de herstart van het debat ging het 'gehakketak' nog enkele minuten door. Bergkamp moest opnieuw ingrijpen toen Van Meijeren beschimpende opmerkingen over de nieuwe minister van Volksgezondheid Ernst Kuipers maakte.