Ali B reageert op #BOOS: 'nooit seks gehad of gezocht met een kandidaat TVOH'

Na maandenlange onderzoeksjournalistiek komen Tim Hofman en zijn team vandaag om 16.00 uur in een nieuwe aflevering van #BOOS met hun bevindingen over de misstanden bij TVOH. De uitzending is vanaf dat tijdstip op YouTube en dus ook op FOK! te bekijken.  

Update 20.15 uur: Ali B heeft gereageerd op de beschuldigingen die vanmiddag in het programma BOOS bekend werden gemaakt. Hij vindt dat de media-aandacht voor hem neigt naar een 'trial by media'. "Ik heb mij niet schuldig gemaakt aan wat mij in de aangiftes wordt verweten. Er is daar ook geen enkele aanwijzing voor."

Eerdere berichtgeving:
Afgelopen zaterdag maakte RTL bekend dat de uitzendingen van The Voice voorlopig worden opgeschort na beschuldigingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik in dit programma. RTL besloot hiertoe nadat ze een mail met vragen van de programmamakers van BOOS hadden ontvangen met daarin informatie over de inhoud van de uitzending van vanmiddag.

RTL vond de beschuldigingen zodanig 'ernstig en schokkend' dat ze besloten een onafhankelijk onderzoek in te stellen en tot de uitkomst daarvan The Voice niet uit te zenden. Ook werd besloten om voor onbepaalde tijd The Voice senior en The Voice kids te stoppen.

Al snel druppelde er informatie over de beschuldigingen naar buiten. Het zou onder meer gaan om Jeroen Rietbergen, bandleider van The Voice. Rietbergen erkende dat de aantijgingen van seksueel wangedrag tegen hem op waarheid berusten, en nam ontslag bij TVOH. Inmiddels is er aangifte wegens aanranding tegen hem gedaan door een ex-deelneemster aan de talentenjacht. Ook tegen The Voice-coach Ali B zijn er twee aangiftes gedaan bij het OM, het betreft allebei een zedenzaak. De eerste aangifte zou naar verluidt door een oud-kandidaat van TVOH zijn gedaan, de tweede aangifte zou los staan van The Voice. Enkele weken geleden is TVOH coach Marco Borsato al beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag bij minderjarige deelneemsters aan The Voice onder meer tijdens barbecues bij hem thuis.

De bedenker van het programma, en zwager van vreemdganger Jeroen Rietbergen, John de Mol wil pas reageren nadat hij de aflevering van Tim Hofman's #BOOS over de wantoestanden bij TVOH heeft gezien.