Heiko en Priscilla D. sloten dochter op in ijskoude kelder, lichaamstemperatuur daalde naar 31 graden

De rechtbank in Roermond heeft vandaag beslist dat een 30-jarige vader langer vast blijft zitten voor de poging tot doodslag op zijn 9-jarige dochter. De man, Heiko Leistner, zit inmiddels al ruim een jaar in voorarrest. In 2020 werd de man aangehouden nadat het meisje, toen slechts 7 jaar oud, in het ziekenhuis werd opgenomen met slechts een lichaamstemperatuur van 31 graden. Daarnaast had het meisje ook meerdere andere verwondingen, waardoor het ziekenhuis de politie inschakelde.

Venlo
De gruwelijke taferelen speelden zich af in een woning aan de Doctor Poelsplein, net onder de rook van het VVV-stadion in Venlo. In die woning woonde de vriendin van Heiko, Priscilla D. Samen met zijn dochter verbleef de man vaak bij haar. De regionale website 1Limburg onthulde vanochtend enkele van de gruwelijkheden die zich in de woning afspeelden aan de hand van stukken in handen van de website. Zo zou het meisje op de grond van de kelder hebben moeten slapen en werd ze tegen haar hoofd geschopt.

Onderkoeld
Eind 2020 werd het 7-jarige meisje, door 1Limburg Sophie genoemd, in het ziekenhuis opgenomen met onderkoelingsverschijnselen. Het meisje had daarnaast ook andere verwondingen, waarop het ziekenhuis de politie meldde dat er sprake was van verdachte omstandigheden. Hierop werd er door de politie een onderzoek gestart naar mishandeling en poging tot doodslag. Zowel Heiko Leistner, als zijn vriendin Priscilla D. werden aangehouden. De stiefmoeder van het meisje, Priscilla D. is inmiddels alweer op vrije voeten, maar nog steeds verdachte in de zaak. Volgens buurtbewoners zou ze inmiddels gevlucht zijn uit de buurt en is ze naar Reuver verhuisd. De vader van het meisje zit tot dusver nog altijd vast. 

Meer details lees bij onze partner in crime: boevennieuws.pro.