Uitslag FC Groningen - PSV

PSV blijft ook na de negentiende speelronde koploper in de eredivisie. In de uitwedstrijd tegen FC Groningen won de ploeg uit Eindhoven met 0-1 dankzij een doelpunt van Mario Götze.

Na tien minuten kwam PSV al voorsprong in Groningen. Na een assist van Cody Gakpo kon Götze zijn eerste van het seizoen eenvoudig binnen tikken. Voor Gakpo was het alweer zijn tiende assist van het seizoen. Na het openingsdoelpunt van PSV bleef de uitploeg de betere ploeg, maar kon de score niet verder uitdiepen.

Na rust beet FC Groningen even van zich af. Al snel was FC Groningen via een vrije trap van Laros Duarte dichtbij de gelijkmaker, maar de inzet van de oud-PSV'er eindigde op de lat. In de slotfase van de wedstrijd ging Groningen vooral lange ballen spelen, maar grote kansen kwamen daar niet uit, waardoor PSV de drie punten meeneemt naar Eindhoven.

Volgende week speelt PSV de topper tegen Ajax in Eindhoven.