Shakthar biedt te weinig voor Neres; Ajax wil Bergwijn als vervanger

Ajax is druk bezig op de transfermarkt, zo blijkt uit diverse berichten maandag. Zo heeft de Amsterdamse voetbalclub een bod van vijftien miljoen euro op David Neres naast zich neergelegd en bleek Tottenham Hotspur meer geld te willen hebben voor Steven Bergwijn. 

Volgens het Braziliaanse UOL heeft Ajax een bod op Neres van vijftien miljoen euro van tafel geveegd en wil het minstens twintig miljoen euro ontvangen voor de vleugelaanvaller, die in de belangstelling van Shakhtar Donetsk staat. Neres heeft nog een contract voor anderhalf jaar in Amsterdam. 

Ajax is in ieder geval aan het voorsorteren op een vertrek van Neres en kijkt verder op de transfermarkt. Bergwijn is een optie om (terug) naar Amsterdam te halen. De Amsterdammers hebben ongeveer achttien miljoen euro geboden voor de 24-jarige aanvaller, maar Tottenham Hotspur heeft het bod van de hand gewezen. Volgens bronnen rond de Engelse club maakt Ajax flink werk van de komst van Bergwijn.

Tottenham Hotspur is bereid om mee te werken aan een vertrek van Bergwijn, die in Londen nog een contract heeft tot medio 2025, alleen verlangt wel een flinke transfersom. De Engelse topclub betaalde twee jaar geleden nog dertig miljoen euro aan PSV om de aanvaller over te nemen. De voormalig jeugdspeler van Ajax kwam bij Tottenham Hotspur bij 64 officiële wedstrijden in actie namens de Londenaren. Hij was daarin goed voor vijf doelpunten en tien assists. Dit seizoen staat de teller op één doelpunt in dertien duels. De Londense club wil meewerken aan een transfer, als ze het verlies maar kunnen beperken.