NFL: Laatste playoffplekken op het spel

Het reguliere seizoen in de NFL is bijna voorbij: alle teams hebben zestien wedstrijden gespeeld en voor het eerst betekent dat níet het einde van het seizoen, er is namelijk een zeventiende speelronde. Die wordt op zaterdag en zondag afgewerkt en nog drie van de veertien playoffplekken moeten daarin vergeven worden.

Nog zeven ploegen zijn in de strijd om de drie overgebleven plekken op te pikken, waarbij de Baltimore Ravens en Pittsburgh Steelers het in elk geval niet in eigen hand hebben - zij spelen tegen elkaar en moeten daarbij ook hopen op gunstige resultaten in andere wedstrijden. De Las Vegas Raiders en de Los Angeles Chargers spelen tegen elkaar, de winnaar kan zich opmaken voor de playoffs, in het geval van een gelijkspel worden het de Chargers.

De Indianapolis Colts spelen tegen de Jacksonville Jaguars en zijn zeker van de playoffs als ze niet verliezen. Dat geldt ook voor de San Francisco 49ers, die het opnemen tegen de al geplaatste Los Angeles Rams. Dan zijn de New Orleans Saints nog over: zij spelen tegen de Atlanta Falcons, moeten dat winnen én moeten hopen op verlies van de 49ers tegen de Rams.

Al geplaatst voor de playoffs
Green Bay Packers (13-3)
Los Angeles Rams (12-4)
Tampa Bay Buccaneers (12-4)
Kansas City Chiefs (11-5)
Arizona Cardinals (11-5)
Dallas Cowboys (11-5)
Tennessee Titans (11-5)
Buffalo Bills (10-6)
New England Patriots (10-6)
Cincinnati Bengals (10-6)
Philadelphia Eagles (9-7)