Ajax huurt Brian Brobbey definitief van RB Leipzig

Ajax heeft overeenstemming bereikt met RB Leipzig en Brian Brobbey. De spits wordt gehuurd van de Duitse club, waar hij op dit moment onder contract staat. De huur is voor een half seizoen. 

De komst van Brobbey kondigde zich al enige tijd aan. Voor de Kerst werd hij al medisch gekeurd in Amsterdam en maandag bereikten Ajax en Leipzig een mondeling akkoord over een huur zonder optie tot koop. Nu is zijn rentree in de Johan Cruijff Arena helemaal afgerond. Zo keert de aanvaller terug bij de club waarvoor hij reeds negentien wedstrijden in het eerste elftal speelde.

Ajax wilde het aflopende contract van Brobbey graag verlengen, maar de spits dacht het buiten Amsterdam het gras groener was en vertrok naar Duitsland. Het avontuur bij RB Leipzig werd niet wat Brobbey ervan verwacht had. Hij mocht maar bij één competitiewedstrijd in de basis beginnen en werd toen al voor rust gewisseld.

Ajax heeft in ieder geval een backup voor Sébastien Haller, die met Ivoorkust de Afrika Cup gaat spelen. In de eerste seizoenshelft was Danilo de stand-in van de spits, maar hij wist in de speelminuten die hij kreeg niet te overtuigen.