Uitslag PSV - Go Ahead Eagles

PSV heeft zonder problemen de laatste wedstrijd van de eerste seizoenshelft gewonnen. In het thuisduel tegen Go Ahead Eagles wonnen de Eindhovenaren met 2-0 van de ploeg, waardoor de ploeg van Roger Schmidt zich kroont tot winterkampioen.

PSV kende een goede start tegen Go Ahead Eagles. Binnen tien minuten kwam PSV al op voorsprong via Philipp Mwene. Voor de Oostenrijkse rechtsback was het alweer zijn derde doelpunt in de laatste drie competitiewedstrijden voor PSV.

PSV was veel sterker dan Go Ahead en liet na om voor rust verder afstand te nemen. Mario Götze, Cody Gakpo en Yorbe Vertessen misten kansen, waardoor de bezoekers uit Deventer lang in de wedstrijd bleef. Halverwege de tweede helft moest de uitploeg verder met tien man. Joris Kramer haalde de doorgebroken Vertessen neer en na het terugzien van de beelden gaf arbiter Dennis Higler werd de verdediger met rood van het veld gestuurd. In de 78ste minuut werd het vervolgens 2-0 via Gakpo, op aangeven van invaller Maximiliano Romero.

Door de zege van PSV is de ploeg uit Eindhoven de winterkampioen. Na achttien wedstrijden heeft PSV een voorsprong van één punt op Ajax, Feyenoord volgt op vier punten van PSV.