Uitslag RKC - PSV

PSV heeft na de door Ajax gewonnen Klassieker de koppositie in de eredivisie heroverd. De Eindhovense club won uit bij RKC eenvoudig met 1-4.

PSV had weinig problemen tegen RKC. In Waakwijk moest de ploeg van Roger Schimdt twee keer in de eerste helft noodgedwongen twee keer wisselen door blessures van Ritsu Doan en Bruma. Maar invaller Yorbe Vertessen zorgde met een prachtigafstandschot voor de 0-1 ruststand.

In de tweede helft liep PSV eenvoudig uit naar een 0-4 voorsprong door doelpunten van Cody Gakpo en Phillipp Mwene en nogmaals Vertessen. Jens Odgaard maakte nog een eretreffer voor RKC.

PSV heeft halverwege de competitie één punt voorsprong op Ajax. Feyenoord heeft door de nederlaag eerder op de dag tegen Ajax nu een achterstand van vier punten op de ploeg uit Eindhoven.

RKC Waalwijk

1 - 4

PSV

78' Odgaard    34' Vertessen