Uitslag sc Cambuur - sc Heerenveen

Heerenveen heeft de Frieze derby gewonnen. In Leeuwarden werd met 1-2 gewonnen van Cambuur.

Heerenveen kwam in de tiende minuut op voorsprong. Na een hands van Mac-Intosch krijgt de ploeg een penalty en Henk Veerman benutte de strafschop. Twee minuten later nog meer pech voor Cambuur. Schmidt krijgt rood na een snoeiharde overtreding op Halilovic. In de 30e minuut kwam Cambuur op 1-1 bij de eerste kans van de wedstrijd. Het was Uldrikis die een vrije trap van Maulun bij de eerste paal binnen wist te koppen. Vlak voor rust kreeg Heerenveen een grote kans om weer op voorsprong te komen, maar het schot van Musaba kwam op de paal terecht.

Na rust had Henk Veerman een grote kans op zijn tweede doelpunt van de middag. Maar de poging van de spits ging rakelings over. Naarmate de tweede helft vorderde werd Heerenveen sterker. In de 70e minuut was er even oproer. Joey Veerman kreeg de bal in het eigen strafschopgebied op zijn arm. In de eerste helft wees arbiter Makkelie voor hetzelfde vergrijp naar de strafschopstip, maar nu wilde hij niets weten van een penalty. In de 83e minuut kwam Heerenveen alsnog op 1-2. Henk Veerman kopte raak op aangeven van Kaib. Vlak voor tijd kreeg Cambuur een grote kans op de gelijkmaker maar invaller Van der Meer schoot van dichtbij over. Even daarna

sc Cambuur Leeuwarden

1 - 2

sc Heerenveen

30' Uldrikis    10' H. Veerman (pen)