Verstappen: "Eindelijk had ik het geluk aan mijn zijde"

In een race die enerverend begon en eindigde, stelde Max Verstappen vanmiddag de wereldtitel Formule 1 veilig. Na een knotsgekke laatste ronde kwam de Nederlander als eerste over de eindstreep en stelde op die manier het kampioenschap veilig. "Het is ongelooflijk", zo concludeerde Verstappen na afloop.

"Ik bleef er de hele wedstrijd voor vechten en dan is die kans in de laatste ronde onvoorstelbaar. Het is waanzinnig, ik weet niet wat ik moet zeggen. Toen ik nog in de auto zat was het een enorme ontlading. Het is een heel lang seizoen geweest en de druk stond er altijd op. Ik denk dat het besef later vandaag nog wel wat meer komt", aldus de Red Bull-coureur, zo lezen we op Verstappen.nl.

"Tot aan de laatste ronde ging alles een beetje mis en viel het niet onze kant op. Eindelijk had ik het geluk aan mijn zijde. Je weet dat er één kans is en daar moet je dan ook voor gaan. Die hebben we gepakt en dat is ongelooflijk. Ik wil ook Checo enorm bedanken. Hij haalde het onderste uit de kan en is een geweldige teamgenoot. Ook door hem ben ik wereldkampioen geworden", zo sprak de uitgelaten Verstappen na afloop van de race.

De Nederlander was ook dankbaar naar zijn team, Red Bull Racing. "Ik hou van mijn team en ik hoop dat we dit nog tien, vijftien jaar samen zo kunnen doen. Er is geen reden om van team te veranderen en ik wil gedurende de rest van mijn carrière bij ze blijven. Christian en Helmut gaven me in 2016 het vertrouwen om bij het team te komen en ons doel was om wereldkampioen te worden. Dat doel hebben we nu bereikt."

Verstappen: "Eindelijk had ik het geluk aan mijn zijde" (Getty Images / Red Bull Content Pool)
Verstappen: "Eindelijk had ik het geluk aan mijn zijde" (Getty Images / Red Bull Content Pool)