Uitslag FC Twente - RKC Waalwijk

FC Twente heeft zojuist gewonnen van RKC Waalwijk. Al na tien minuten spelen werd de eindstand bereikt: 2-1.

FC Twente beleefde een wereldstart. Binnen vijf minuten stond het al 2-0. In de tweede minuut was het Van Wolfswinkel die scoorde na een klutssituatie in de zestien meter van RKC. Drie minuten later verdubbelde Vlap de voorsprong. Hij kapte zijn tegenstander uit en schoof de bal eenvoudig binnen. RKC scoorde in de tiende minuut de 2-1. Het was Odgaard die van afstand uithaalde. In het vervolg zochten beide ploegen de aanval, al was het de thuisploeg die het meeste balbezit had. In de 32e minuut kregen de tukkers een grote kans op de 3-1. Misidjan brak door op de linkerflank. Vervolgens gaf hij een prima voorzet, en die kon nog net door Touba worden weggegleden.

Ook in de tweede helft kreeg Twente kansen om de voorsprong om te vergroten. Onder meer Ricky van Wolfswinkel, Virgil Misidjan en Michel Vlap konden het echter niet afmaken. Zo'n tien minuten voor tijd was er een grote kans op de gelijkmaker. Doelman Unnerstall liet de bal los in een duel met Stokkers. Arbiter Van Boekel floot dat af, maar Stokkers schoot de bal daarna wel in het lege doel. De VAR kon er dus niet naar kijken. De Waalwijkers waren absoluut niet blij met een zo op het oog geldige goal die niet doorging. Trainer Oosting was zo boos dat hij geel kreeg. Vlak voor tijd moest RKC met een man minder verder nadat Adewoye met rood van het veld werd gestuurd.