Hamilton: "Verstappen heeft deze pole dubbel en dwars verdiend"

Lewis Hamilton was vanmiddag onder de indruk van het rondje waarmee Max Verstappen de pole position veiligstelde. Na afloop van de kwalificatie werd de Britse wereldkampioen ook nog eens getrakteerd op boegeroep door de toeschouwers op de tribunes. Hamilton liet zich niet van de wijs brengen en weet wat hem morgen te doen staat.

"Allereerst wil ik zeggen dat het mooi is om hier zoveel mensen te zien. Ondanks het boegeroep vind ik het fijn om hier zoveel mensen gezond en wel te zien", aldus de Mercedes-coureur direct na de kwalificatie, zo lezen we op Motorsport.com.

"Max heeft gewoon een geweldige ronde gereden. We konden op het einde gewoon niet aan die tijd komen. In de vrije trainingen zag het er nog heel goed uit, maar we hadden gewoon geen antwoord op dat rondje. Het was een fantastische ronde van hem", zo bekende Hamilton.

De tweede plaats was ook het maximaal haalbare zo vertelde de Brit. Hij had ook niet sneller gekund, zo gaf hij toe. "In mijn eerste poging verloor ik wat tijd in bocht vijf, maar die laatste ronde was foutloos. Ik kon gewoon niet harder. Ik weet niet of het met het opwarmen van de banden of wat dan ook te maken heeft, maar die tijd die Max reed kon ik gewoon niet rijden vandaag. Hij heeft deze pole dubbel en dwars verdiend."

Ondanks het mislopen van de pole heeft Hamilton vertrouwen in de race van morgen. "We bevinden ons denk ik in een goede positie met de banden voor morgen. Ik hoop dan ook dat we een goede race kunnen hebben. Of ik teleurgesteld ben? Nee, ik sta nog steeds op de eerste startrij en hebben het verschil in banden. Ik ben in ieder geval wel blij dat ik hem nu tenminste kan zien. Daarna zien we wel weer verder"