Duitse 'ballenknipper' veroordeeld tot 8,5 jaar gevangenisstraf

Een 67-jarige elektricien kreeg een gevangenisstraf van 8,5 jaar voor het castreren van mannen op zijn keukentafel. Ondanks dat de sadomasochistische "operaties" werden uitgevoerd op verzoek van de mannen, oordeelde de rechtbank dat hun toestemming juridisch ongeldig was.

Een regionale rechtbank in München heeft dinsdag een 67-jarige man veroordeeld tot acht jaar en zes maanden gevangenisstraf voor het verwijderen van de testikels van verschillende mannen op hun eigen verzoek. De beklaagde werd veroordeeld voor verschillende voorvallen van zware, gevaarlijke en eenvoudige mishandelingen.

De voorzitter van de rechtbank liet echter de aanvankelijke beschuldiging van dood door nalatigheid vallen. Eén man overleed na castratie maar de rechter vond dat er geen bewijs werd geleverd om dit de hobby-slager aan te rekenen.

Aanklagers hadden een straf van 13 jaar geëist.

Verdachte bood zijn diensten aan op sadomasochistische websites
Tijdens het proces gaf de beklaagde toe de "castraties" aan te bieden op sadomasochistische online forums. Hij zei dat verschillende mannen hem hadden betaald om hen te martelen en hun testikels te verwijderen.

Hij had de castraties uitgevoerd op acht mannen, waarmee hij in totaal € 4.150 verdiende, volgens het persbureau AFP.

De verdachte had zijn slachtoffers verteld dat hij een opgeleide medische professional was, aldus het vonnis. De castraties vonden plaats op de keukentafel van de verdachte. De rechter zei dat de toestemming van de slachtoffers voor de procedure juridisch ongeldig was, en zei dat de overschatting door de verdachte van zijn eigen medische capaciteiten en kwalificaties "buiten alle proporties" was.