Uitslag RKC Waalwijk - NEC

RKC Waalwijk heeft zojuist gewonnen van NEC. De Waalwijkers zegevierden thuis met 2-1 dankzij een doelpunt vlak voor tijd van debutant Kuijpers.

NEC kwam in de zestiende minuut op voorsprong. De doelman van RKC, Vaessen, zat bij een hoekschop van de Nijmegenaren volledig mis en Bruijn maakte daar gebruik van en scoorde de 0-1. In de 28e minuut kwam RKC weer op gelijke hoogte. Geklungel in de defensie van NEC zorgde ervoor dat Odgaard kon profiteren en de bal vanuit een lastige hoek in het doel kon schieten. Ook in de rest van de eerste helft waren er genoeg fouten aan beide kanten, maar dat maakte het wel een leuke wedstrijd om te kijken.

Het was RKC dat in de tweede helft het heft in handen nam. Enkele keren kwamen ze gevaarlijk voor het doel van de Nijmegenaren. Ook in de slotfase waren de grootste kansen voor de thuisploeg, al was NEC dreigend in de omschakeling. In de blessuretijd was het alsnog RKC dat de drie punten pakte. In de allerlaatste seconden was het debutant Kuijpers die de 2-1 maakte in een counter.