Piastri breidt leiding in F2 uit, Viscaal pakt podium in Jeddah

De tweede van drie Formule 2-races op het stratencircuit van Jeddah heeft weer de nodige chaos opgeleverd. Op het Saoedische asfalt stonden de muren ook nu weer dichterbij dan men dacht en daar werden weer wat slachtoffers door geëist.

Doordat Jehan Daruvala in race één terug werd gezet naar de tiende plek, mocht hij race twee van poleposition vertrekken. Bent Viscaal stond naast hem, voor kampioenschapsleider Oscar Piastri, Dan Ticktum, Christian Lundgaart en Robert Shwartzman. In bocht één ging het al fout met onder meer Marcus Armstrong, de winnaar van race één, Clement Novalak en Guilherme Samaia, die er in race één een bocht later al uit lag.

Daruvala behield in elk geval de leiding, Piastri en Lundgaard kwamen voorbij Viscaal, die Ticktum achter zich had bij de herstart. Dat ging allemaal een ronde goed, tot Jüri Vips een rare move achterlangs Felipe Drugovich probeerde te maken en daarbij zijn voorvleugel flink beschadigde: safety car, want de Est was met zijn auto stil komen te staan op de racelijn.

Bij de volgende herstart verremde Daruvala zich behoorlijk, maar hij behield de leiding. Viscaal ging voorbij Lundgaard naar de derde plek, maar de Deen sloeg terug door een bocht af te snijden. Daruvala kreeg vijf seconden straf voor zijn actie bij de herstart, Lundgaard kreeg 'm kort daarop voor zijn actie in het duel met Viscaal, die daardoor virtueel op plek twee reed.

In duel om de derde plek op de baan kwam Viscaal er even buiten, maar hij liet Lundgaard gelijk langszij gaan om zo een straf te ontlopen. Een ronde later gebeurde exact hetzelfde, terwijl Piastri voorbij ging aan Daruvala. Niet veel later spinde Liam Lawson de muur in en kwam de safety car de baan weer op, dit keer zou de race daar ook achter finishen. Piastri pakte zo de winst, voor Viscaal en Shwartzman - Daruvala en Lundgaard vielen met hun straf ver weg.