Formule 2 eindelijk weer in actie, Armstrong wint in Saoedi-ArabiŰ

Het heeft een tijd mogen duren, de Formule 2 kwam eind september voor het laatst in actie, maar zaterdag was het dan eindelijk weer zover: er werd geracet en wel op het nieuwe stratencircuit in het Saoedische Jeddah, waar zaterdagmiddag de eerste van drie races op de planning stond.

Na bijna zeventig dagen werd er éindelijk weer geracet in de dit jaar bijzonder vreemd geplande Formule 2, waar Oscar Piastri een ruime leiding kon gaan verdedigen. Liam Lawson vertrok van poleposition, voor Marcus Armstrong, Jüri Vips, Ralph Boschung, Piatri's voornaamste titelconcurrent en bevestigd F1-rijder Zhou Guanyu en Felipe Drugovich.

Marino Sato en Guilherme Samaia gingen er bij het aanremmen van de tweede echte bocht al af, waardoor de safety car de baan op kwam. Armstrong had ondertussen de leiding in handen, voor Lawson, Boschung, Vips, Drugovich, Christian Lundgaard en Zhou. De Chinees raakte kort na de herstart in de clinch met Lundgaard, spinde en beschadigde zijn voorvleugel.

Halverwege de race waren Vips en Drugovich inmiddels voorbij Boschung gereden, terwijl Armstrong en Lawson nog altijd op één en twee reden. Achter Drugovich werd vrij hevig gevochten om de vijfde plek, waarbij Boschung ver terug begon te vallen. Na een paar ronden ging het fout voor Theo Pourchaire, die zich verremde en de muur in ging.

Robert Shwartzman reed ondertussen op plek vijf, maar had wel vijf seconden straf aan de broek, waardoor Lundgaard virtueel vijfde reed. Nadat Pourchaire's auto was opgeruimd kon de safety car naar binnen, waarna er niet heel veel meer gebeurde: Armstrong pakte zijn eerste overwinning, voor Lawson en Vips, terwijl Piastri als negende eindigde - Bent Viscaal werd tiende en dat leverde poleposition op voor race twee, zaterdag om 19.40 uur Nederlandse tijd.