Politie 'controleert' Nijmegen na verbod op C19-demonstratie, ÚÚn arrestatie

In Nijmegen is zondagmiddag veel politie op de been. Dit vanwege de noodverordening die geldt vanwege het verbod op de demonstratie, die eerder deze week werd aangekondigd door de actiegroep Nederland in verzet. Voertuigen die Nijmegen binnenkomen, worden vandaag gecontroleerd door de marechaussee en politie, hierdoor ontstaat overlast. Meer hierover bij de Gelderlander.

Burgemeester Bruls besloot afgelopen vrijdag die ingeplande demonstratie van Nederland in Verzet te verbieden. Nederland in Verzet wilde met zo'n 3000 deelnemers demonstreren op de Grote Markt in Nijmegen, uit onvrede met de coronamaatregelen. De actiegroep beeldde Bruls met een varkenskop af op posters en benoemde hem daarop als winnaar van de Anton Mussertprijs.

Omdat er op social media oproepen zijn gedaan om toch naar Nijmegen te komen is er vrees voor rellen en ongeregeldheden, daarom is er vanaf 10 uur een noodverordening afgegeven. Daarmee is heel Nijmegen tot 22.00 uur tot een veiligheidsrisicogebied verklaard. Hierdoor mag iedereen preventief worden gefouilleerd en tassen en auto's worden doorzocht door de politie. Tevens is het verboden om stokken, flessen of stenen mee te nemen.

Demonstratie Nijmegen verboden ( Bron- Nederland in Verzet)
Demonstratie Nijmegen verboden ( Bron- Nederland in Verzet)