Coronagolf bij Belenenses: te weinig spelers en duel gestaakt bij 0-7

Zaterdagavond heeft zich in Portugal een opmerkelijk duel afgespeeld tussen Belenenses en Benfica. Vanwege een uitbraak bij Belenenses kon de thuisploeg maar negen spelers opstellen, onder wie twee keepers. Na rust werd de wedstrijd gestaakt nadat bij de nummer 16 nog maar zes spelers op het veld stonden.

Vlak voor de wedstrijd was erbij Belenenses een grote coronauitbraak en maar liefst 17 spelers van de Portugese ploeg testten positief; ook de trainer testte positief. Daarnaast ontbrak ook verdediger Phete vanwege een schorsing en daardoor had de ploeg nog maar negen spelers over, onder wie twee keepers.

Belenenses begon aan de wedstrijd met de negen die ze overhadden en reservekeeper Ramalho begon in de verdediging. Benfica, normaal al geen makkelijke tegenstander, had geen genade met de thuisploeg en bij rust was het al 0-7.

Na rust waren nog eens twee spelers afgehaakt bij Belenenses, waardoor er nog maar zeven spelers op het veld stonden en nadat ook nog een speler bij de thuisploeg geblesseerd van het veld moest, werd de wedstrijd gestaakt. Doordat de nummer zestien van Portugal nog maar met zes man op het veld stond, waarbij het minimum zeven is, werd de wedstrijd na tien minuten in de tweede helft gestaakt.