AZ na gelijkspel door in Conference League

AZ overwintert in de Conference League. De Alkmaarders speelden vanavond met 1-1 gelijk bij Jablonec. Met nog een wedstrijd te gaan is de club zeker van de volgende ronde.

Na zeven minuten spelen was het Jablonec dat op voorsprong kwam. Kratochvil kopte een vrije trap door en zag de bal achter de Alkmaarse doelman ploffen. In het vervolg had AZ veel de bal, maar gevaarlijk werd het niet. Vlak voor rust kwamen de Alkmaarders toch weer op gelijke hoogte. Het was Evjen, die rechtsbuiten stond in plaats van Gudmundsson, die de bal uit de draai raak wist te schieten.

De tweede helft was er eentje om snel te vergeten. Veel overtredingen en maar een kans voor AZ.  De Alkmaarders vonden het met deze stand wel best en speelden de wedstrijd vervolgens uit.

In de andere wedstrijd in groep D versloeg Randers FC thuis CFR 1907 Cluj met 2-1.