Ajax wint dankzij invaller Haller bij Besiktas en is groepswinnaar

Ajax heeft woensdagavond de groepswinst in de Champions League veiliggesteld via een overwinning op Besiktas. In Turkije keek Ajax bij rust nog tegen een 1-0 achterstand aan, maar dankzij invaller Sébastien Haller won Ajax met 1-2 van de Turkse club.

Erik ten Hag gaf enkele reserves een kans in de basis, waarvan André Onana er ook een van was. De doelman keepte voor Ajax voor laatst op 31 januari en kreeg vandaag voor het eerst zijn kans na zijn dopingschorsing. Ook Mohamed Daramy, David Neres, Perr Schuurs, Davy Klaassen en Nicolás Tagliafico begonnen in de basis bij Ajax.

Halverwege de eerste helft keek Ajax tegen een achterstand aan. Rachid Ghezzal maakte vanaf de penaltystip de 1-0 na hands van Noussair Mazraoui in de zestien, en liet Onana kansloos. Besiktas was na de 1-0 ook dreigend, maar kon de score niet verdubbelen. Ook Ajax kreeg een aantal kansjes om voor rust de stand in evenwicht te brengen, maar die kansen waren niet besteed aan Steven Berghuis en Daramy.

In de rust bracht Ten Hag Haller voor de Daramy en al snel bewees de spits van Ajax zijn waarde. Haller rondde een prachtige aanval van Ajax af. Tagliafico werd diep gestuurd via een prachtige bal van Lisandro Martinez, waarna de linksback aflegde aan Haller die voor open goal raak schoot.

Enkele minuten later had Haller al bijna zijn tweede gemaakt, door knap ineens weg te draaien, maar schoot daarna hoog over. Toch zou de tweede goal van de Ajax-spits komen. Uit een ingestuurde vrije trap kwam de bal gelukkig bij Haller, waarna hij zijn rechtervoet er tegen aan kreeg en Ajax op een 1-2 voorsprong zette.

In blessuretijd leek Haller ook nog zijn derde te maken, maar die treffer ging niet door vanwege buitenspel voor Neres. De zege bleef wel staan, waardoor Ajax zeker is van groepswinst in Poule C. Over twee weken volgt nog de laatste wedstrijd tegen Sporting Lissabon.