Uitslag sc Heerenveen - Willem II

Heerenveen heeft voor het eerst sinds 2 oktober weer eens gewonnen. Ondanks een vroege rode kaart wonnen de Friezen met 2-1 van Willem II.

Na iets meer dan twintig minuten moest Heerenveen met tien man verder na twee keer geel voor Anthony Musaba. Toch waren de beste kansen voor de thuisploeg, maar bij rust gingen de ploegen met 0-0 de rust in.

Ook in de tweede helft was Heerenveen de betere ploeg, maar het was Willem II dat met twintig minuten te spelen op voorsprong kwam. Ché Nunnely maakte eerste goede kans af voor de Tilburgers, maar lang kan Willem II niet genieten van de voorsprong. Want binnen de minuut maakte Filip Stevanovic knap gelijk en zes minuten later was het opnieuw raak voor Heerenveen, ditmaal via Nick Bakker. Vlak na de 2-1 van Heerenveen kreeg Wilem II nog een tegenvaller te verwerken na een tweede gele kaart van Miquel Nelom met rood van het veld gestuurd. Het laatste kwartier speelde Heerenveen met tien tegen tien de wedstrijd rustig uit.