Verstappen en Bottas bovenaan, Gasly maakt indruk

De eerste twee vrije trainingen voor de Grand Prix van Qatar in de Formule 1 hebben vrijdag de snelste tijd opgeleverd voor Valtteri Bottas. Op het Losail International Circuit, waar na jaren aan MotoGP-races ook eindelijk de F1 is neergestreken, was de Fin in de tweede training het snelst.

In training één was het Max Verstappen die de toon zette. De Nederlandse WK-leider noteerde op de zachte banden de snelste tijd, die hij over had genomen van Bottas. AlphaTauri-rijder Pierre Gasly maakte indruk door Bottas nog net voor te blijven en de tweede tijd te noteren, Verstappen's concurrent Lewis Hamilton werd vierde, teamgenoot Sergio Perez achtste.

In de tweede training gaf Verstappen vroeg het tempo aan op de mediumbanden, maar het Mercedesduo Bottas en Hamilton kwam er onderdoor. Nadat Bottas zijn snelste tijd op softs kwijtraakte wegens track limits ging de Fin nog een klap harder en noteerde hij de toptijd van de dag. Gasly maakte weer indruk en reed opnieuw de tweede tijd, Verstappen was goed voor P3, voor Hamilton.

De uitslag van de eerste vrije training is hier te vinden, die van training twee staat hier.