Trailers kijken: de bioscoopreleases van week 46

Deze week ziet de tweede poging om van een 80's-franchise een nieuw succes te maken. Ook zijn er Nederlandse releases en een korte bioscooprelease voor een Netflix-film. Ga jij die op het grote scherm zien of je wacht je tot je 'm op de bank kunt kijken?

Ghostbusters: Afterlife

Regisseur Jason Reitman (Up in the Air, Juno) en producent Ivan Reitman (Ghostbusters, Ghostbusters II) presenteren het nieuwe hoofdstuk in het originele Ghostbusters universum. In Ghostbusters: Afterlife arriveren een alleenstaande moeder en haar twee kinderen in een klein dorp. Hier ontdekken ze een verbinding met de oorspronkelijke ghostbusters en een geheime erfenis die hun opa achter heeft gelaten. Met o.a. Carrie Coon (Gone Girl, The Post), Finn Wolfhard (Stranger Things), McKenna Grace (Gifted, I, Tonya) en Paul Rudd (Ant-Man, Avengers: Endgame). De film is geschreven door Jason Reitman en Gil Kenan.

Lees ook Ghostbusters: Afterlife draaft iets te heftig door met nostalgie

The Power of the Dog

De broers Phil (Benedict Cumberbatch) en George Burbank (Jesse Plemons) zijn elkaars grootste tegenpolen. Phil is charismatisch maar intens wreed. George is rigide, kieskeurig en zachtaardig. Samen zijn ze welgestelde landeigenaren van de grootste ranch in de Montana vallei: een plek waar mannen de dienst uitmaken, de gemoderniseerde wereld op afstand wordt gehouden en de machtigste cowboy ooit, Bronco Henry, nog steeds vereerd wordt. Wanneer Phil er op een dag achter komt dat George in het geheim met de lokale weduwe Rose (Kirsten Dunst) trouwt, reageert hij op een wrede manier. Het is het begin van een meedogenloze oorlog met als doel Rose volledig te ruïneren, terwijl haar zachtaardige zoon Peter als pion wordt gebruikt.

(R)Evolutie

We schrijven het jaar 2040. Grote delen van Nederland zijn overstroomd en miljoenen mensen hebben hun heil gezocht in Limburg; het laatste toevluchtsoord waar iedereen hoopt op een nieuw leven zoals zij dat kenden. Maar in dit toevluchtsoord wordt niets aan het toeval overgelaten. Dokter Frank (Bruno Vanden Broecke), de genendokter, helpt je aan het ideale kind met de beste genen en hersenen. En Alecto (Angela Schijf), een alles controlerende, zelflerende kunstmatige intelligentie, is altijd behulpzaam bij alle beslissingen. Van de lunch tot de liefde, het is het beste om je zaken aan Alecto over te laten. Deze nieuwe wereld biedt de perfecte relatie met een partner die precies is zoals we van hem of haar dromen, en zelfs de seks is beter in virtuele kamers. Maar hoe vind je je eigen weg wanneer alles is gebaseerd op data, toeval niet meer bestaat en de rol van de mens steeds minder belangrijk lijkt te worden?

Berg

Berg is een visuele beleving van een weids berglandschap en de nietigheid van de mens daarin. Een reis van geconcentreerde zwart-witbeelden met een minimalistische soundtrack vormt een oerherinnering aan een universele mythische berg. De film opent met een reeks stenen, rotsen en pieken, soms breed, soms van dichtbij. Schaduwen die over de oppervlakken bewegen. Je ogen volgen de lijnen, de gaten die door de jaren heen zijn geërodeerd. Je verliest je gevoel voor schaal. Plotseling opduikende kleine zwarte mensfiguren verraden de echte proporties. De weersomstandigheden worden slechter. Opkomende en hangende mist. Onweer en vallende regen. Grote wolken overspoelen de toppen. Een brullende helikopter als teken van gevaar. Gedateerde filmbeelden van een reddingsteam tijdens bergingen na dodelijke ongevallen, onderbreken plotseling de majestueuze stroom van het stille landschap. Ondanks hun gruwelijke inhoud hebben deze momenten een vreemd betoverende schoonheid, die een diep respect aanwakkert voor alles om ons heen.

Blue Bayou

In Blue Bayou vertelt schrijver en regisseur Justin Chon het ontroerende en actuele verhaal van een Amerikaanse familie die vecht voor hun toekomst. Antonio LeBlanc (Chon) is geadopteerd en van Koreaanse komaf. Hij is opgegroeid in een stadje gelegen bij de moerasgebieden van Louisiana. Antonio is getrouwd met Kathy (Alicia Vikander), de liefde van zijn leven, en tevens stiefvader van hun dochter Jessie. Hij werkt hard om zijn gezin een beter leven te kunnen bieden, maar moet ineens zijn verleden onder ogen komen als hij ontdekt dat hij gedeporteerd zou kunnen worden uit het enige land dat hij ooit zijn thuis genoemd heeft.

Persona non Grata

Laura heeft onlangs een succesvolle debuutroman gepubliceerd over haar jeugd op het Deense platteland die vooral getekend werd door pesterijen door haar klasgenootje Cathrine. Voor het eerst in jaren gaat ze weer naar de familieboerderij om de bruiloft van haar broer te gaan vieren. Pas daar wordt duidelijk dat hij gaat trouwen met Cathrine. Ze merkt ook dat Cathrine zich al behoorlijk heeft ingewerkt bij haar familie wat ze moeilijk kan verkroppen..

The Last days of Gilda

In een buitenwijk van Rio de Janeiro woont Gilda (Teles): een kleurrijke, onafhankelijke vrouw die dol is op lekker eten en goede seks. Voor haar bekrompen, religieuze buren wordt deze zelfverzekerde, onafhankelijke vrouw die varkens slacht in haar tuin en meer dan één minnaar heeft, steeds meer een doorn in het oog. Die levenshouding wordt niet door iedereen in de buurt op prijs gesteld en er wordt dan heel wat afgeroddeld. Meestal trekt ze zich er niets van aan, maar de situatie wordt anders als ze met Cacilda te maken krijgt. Zij is een aanhanger van de reactionaire, christelijke dominee Isaías, die steeds meer invloed in de wijk lijkt te krijgen. In hun wereld is voor 'Gilda's' geen plek.

The Voice of Love

The Voice of Love is een ode aan Céline Dion: regisseur en actrice Valérie Lemercier liet zich inspireren door het leven en de liefde van de Canadese superster. De film laat met humor en warmte zien hoe het meisje uit Quebec, via het Eurovisie Songfestival, Titanic, Las Vegas en die ene grote liefde, uitgroeit tot de één van de grootste sterren ter wereld.

Cryptozoo

Californië, 1970. Terwijl de jeugd zich bezighoudt met de seksuele revolutie, protesten tegen de regering en de oorlog in Vietnam, speelt zich ondergronds een ander soort strijd af. Dierenarts Lauren Gray spoort magische wezens op, redt ze van misbruik en biedt ze onderdak in haar Cryptozoo. Het leger werkt haar echter tegen als zij besluiten de grootste cryptide van allemaal in handen te krijgen: de droomverslindende chimaera Baku. Het wordt hun missie om zijn macht te benutten en de dromen van de ontluikende tegencultuur te vernietigen.