Leider blm dreigt met 'rellen, bloedvergieten en geweld'

Opnieuw heeft blm New York gedreigd geweld te gebruiken om hun doel te bereiken. 

Dankzij het 'defund the police' debacle is in elke wijk van New York de criminaliteit toegenomen. Bijna alsof het een logisch gevolg is van minder politie op straat. Als reactie op deze ellende, mede veroorzaakt door grimmige blm "protesten", heeft aankomend (en gekleurde) burgermeester Eric Adams aangekondigd om weer terug te gaan naar de "oude" (lees effectieve) politie werkwijzen. Methodes zoals politie in burger. Dit is tegen het zere been van blm.

De lokale blm leider heeft aangegeven dat, als New York het gore lef heeft om weer agenten in burger in te zetten om het toenemende geweld aan te pakken, blm weer de straat opgaat om te zorgen voor "rellen, bloedvergieten en geweld". Niet om uiting te geven aan hun 'terroristische' inslag, maar omdat ze "voor zichzelf op willen komen". Hawk Newsome, zelfbenoemd blm leider in New York zei verder: "We zoeken Adams thuis op in Grace Mansion en in de straten van New York, als hij het toe gaat staan dat de politie ons mishandeld. Ik bedreig niemand. Ik zeg alleen dat dit een natuurlijke reactie is op agressieve onderdrukking, actie-reactie." Wat Newsome bedoelt met 'agressieve onderdrukking' is helaas niet uitgelegd.

In tegenstelling tot de blm leider, reageerde de aankomende burgermeester een stuk genuanceerder. Hij merkte op dat er "geen enkele reden is waarom we niet zowel veilige straten als raciale rechtvaardigheden kunnen hebben in onze stad". Daarnaast benadrukte Adams het volgende: "Als zwarte levens er daadwerkelijk toe doen, dan moeten we het geweld binnen onze eigen gemeenschappen aanpakken, terwijl we daarnaast eventuele vooroordelen binnen het politiekorps aanpakken. Schreeuwen en niet naar elkaar luisteren leidt nergens naar."

Óf en wat er gaat gebeuren als Adams zijn plannen voor een effectievere politieorganisatie doorzet, zullen we af moeten wachten. Uw razende reporter heeft de beelden van het maandenlang rellend, brandend en moordend tuig in Portland nog redelijk vers in het geheugen. Miljarden schade, tientallen doden, honderden rellen.