Oranje naar WK na zege op Noorwegen

Het Nederlands Elftal heeft zich gekwalificeerd voor het wereldkampioenschap voetbal volgend jaar in Qatar. In de laatste kwalificatiewedstrijd tegen Noorwegen werd er met 2-0 gewonnen.

Oranje begon de wedstrijd in een lege Kuip in de wetenschap dat een gelijkspel voldoende was terwijl de Noren moesten winnen. De eerste helft kende weinig hoogtepunten, na twaalf minuten was de eerste bal op het doel, een kopbal Depay werd simpel gepakt door de Noorse keeper. Verder kwam voor rust de meeste dreiging van de vleugelspelers Danjuma en Bergwijn maar echt grote kansen zaten er niet in. Noorwegen concentreerde zich op het verdedigen en loerde op de counter.

In de wetenschap dat een overwinning noodzakelijk was zochten de Noren in de tweede helft vaker de aanval. Dat leidde niet tot grote kansen maar wel meer ruimte voor Nederland. Een schot van Danjuma ging over en een grote kans voor Depay ging er tot tweemaal toe niet in. Hij stuitte eerst op een verdediger en in de rebound ging de bal naast.

Zeven minuten voor tijd was daar echter de bevrijdende 1-0. Bergwijn kreeg de bal van Danjuma en schoot de bal in het dak van het doel. De Noren moesten daarna alles of niets spelen waardoor na een corner van de Noren er uit de counter Bergwijn er vandoor kon, hij gaf een assist op Depay die de 2-0 kon scoren.