Meer en meer Amerikaanse burgers ontevreden over Biden

De Amerikaanse president Biden strijdt momenteel op verschillende fronten om de steun van de bevolking voor zijn beleid. Een peiling over zijn bestuurlijke vaardigheden als staatshoofd laat zien dat het vertrouwen in hem afneemt. Een meerderheid van de Amerikanen is ontevreden over Biden. Dit is een voortzetting van een trend.

Volgens een enquête zijn steeds minder Amerikanen tevreden over het werk van de Amerikaanse president Joe Biden. Van ongeveer 1.000 telefonisch ondervraagden vond slechts 41 procent dat Biden het over het algemeen goed doet, terwijl 53 procent hem een slecht cijfer gaf, volgens de enquête van de "Washington Post" en de omroep ABC.

De populariteit van Biden is dus in drie opeenvolgende peilingen gedaald. In april, ongeveer drie maanden na zijn ambtsaanvaarding, vond 52% van de ondervraagden dat de president goed werk verrichtte. De waardering voor Biden is de laatste tijd gedaald als gevolg van de chaotische terugtrekking uit Afghanistan, de voortslepende Coronapandemie en de enorme stijging van de inflatie in de VS. Bovendien is het voor de Democraten erg moeilijk om hun beleidsplannen uit te voeren, gezien de krappe meerderheden in het Congres.

In een opiniepeiling, uitgevoerd door de Washington Post en ABC, is de steun voor Biden's aanpak van de Coronapandemie gedaald van 64 procent in april tot 47 procent vandaag. Wat het economisch beleid van Biden betreft, gaf 39 procent van de ondervraagden hem een goed cijfer, terwijl 55 procent zei ontevreden over zijn prestaties te zijn.