F1: Uitslag Grand Prix van Brazilië

Lewis Hamilton heeft zijn titelaspiraties in de Formule 1 levend gehouden door de Grand Prix van Brazilië op zijn naam te schrijven. De Britse Formule 1-coureur haalde op de baan titelrivaal Max Verstappen in die genoegen moest nemen met plek twee. Valtteri Bottas bezette op het podium de derde plek.

Bottas startte vanaf poleposition, maar het was Verstappen die beter weg was en de eerste plek greep. Daarna kreeg Bottas Sergio Perez in zijn nek die slim was bij bocht vier en achterlangs bij de Mercedes ging en zo plek twee afpakte. Daarachter had Lando Norris een goede start, maar hij kwam Carlos Sainz tegen en liep een lekke band op. Hamilton won ondertussen al snel plekken en reed na slechts vijf rondjes al rond op plek drie. Yuki Tsunoda verloor zijn voorvleugel bij een inhaalpoging op Lance Stroll. Door de rommel op de baan kwam er een safety car naar buiten.

Na tien ronden werd het veld vrijgegeven en trok Verstappen direct weer een gaatje met Perez en Hamilton. In het achterveld raakte Mick Schumacher de Alfa Romeo van Antonio Giovinazzi en raakte hierbij zijn voorvleugel kwijt, waardoor een virtuele safety car volgde.

Na het vrijgeven van het veld opende Hamilton de aanval op Perez. Een eerste inhaalpoging volgde, maar Perez kon direct erna terugslaan. Een ronde later schoof Hamilton wel door naar plek twee, waarna Bottas de druk op Perez opvoerde. Ruim daarachter lag Charles Leclerc vijfde, voor Sainz, Pierre Gasly, Daniel Ricciardo, Sebastian Vettel en Esteban Ocon.

In ronde 27 was Hamilton de eerste van de toppers die een stop maakte, gevolgd door Sainz die voor een tweestopper ging. Verstappen ging ook naar de pits en kwam als derde terug op de baan, voor Hamilton die eerst Ricciardo nog wel voorbij moest. Het gat tussen beide rivalen bedroeg na dertig ronden slechts anderhalve seconde. Er volgde op dat moment een korte tweede virtuele safety car omdat er onderdelen van de auto van Stroll af vielen. Bottas kon zo zijn stop maken en voor Perez de baan opkomen voor plek drie.

Na een korte tweede stint wisselde Verstappen in ronde veertig opnieuw naar een setje harde banden, Bottas en Perez volgden snel erna, terwijl Hamilton nog enkele ronden doorreed. De Brit kwam uiteindelijk ook binnen, 2,7 seconden achter voor Verstappen. Hamilton dichtte dit gat snel en kreeg na 46 ronden zelfs DRS op Verstappen. Een ronde later volgde de volgende poging waarbij Verstappen zich voor bocht vier erg breed hield en beiden zelfs naast de baan gleden.

Het gevecht ging hierna onverminderd door waarbij Hamilton in ronde 58 opnieuw een niet succesvolle poging voor plek 1 waagde. Een ronde later was het wel raak en pakte Hamilton de leiding van Verstappen af. De Nederlander nam genoegen met plek twee achter Hamilton, maar voor Bottas. Perez pakte in de slotfase de snelste ronde en eindigde op plek vier, voor Leclerc, Sainz, Gasly, Esteban Ocon, Fernando Alonso en Norris die een inhaalrace bekroonde met een punt. Ricciardo en Stroll waren de enige twee uitvallers van de dag.